6 Cadangan Laptop Untuk Pelajar

Hello kawan, semua kembali dengan kami. Mudah-mudahan kawan saya sentiasa diberi kesihatan dengan baik.
Siapa yang mahu mempunyai PC atau komputer riba yang canggih? Terutama jika diberikan percuma. Tetapi tunggu kawan, kami tidak lagi mahu berkongsi komputer riba atau PC. Kami berada di sini seperti tajuk yang kita saksikan. Kami akan meneroka 6 Cadangan Laptop untuk Pelajar. Dan tanpa sebarang masalah lagi, segera rujuklah, perbincangan kami di bawah.

6 Cadangan Laptop Untuk Pelajar

1. MacBook Pro MD101
Sekiranya anda seorang pelajar seni bina atau kejuruteraan awam, MacBook Pro MD101 adalah komputer riba paling ideal yang sesuai untuk mengiringi anda semasa melakukan tugasan kolej dalam bentuk reka bentuk yang berfungsi dalam perisian kapasiti besar. Anda tidak perlu risau tentang keupayaan komputer riba ini, kerana dapur telah dilengkapi dengan pemproses Intel Core i5 2.5GHz dan kad grafik Intel HD Graphics 4000, jadi program aplikasi yang anda jalankan dijamin tidak mengalami sebarang kelembapan atau ketinggalan sama sekali.

Bukan itu sahaja, MacBook Pro MD101 juga mempunyai kapasiti memori DDR3 4GB PC-12800Max dan Mac OS X 10.8 Lion dengan kapasiti storan 500GB Serial ATA 5400RPM, jadi anda mempunyai ruang yang cukup untuk menyimpan fail besar.

Tetapi malangnya, harga komputer riba ini cukup untuk menguras beg untuk saiz pelajar tanpa pendapatan. Tetapi jika anda seorang pelajar kreatif yang dapat memperoleh wang, tidak ada salahnya membeli komputer riba yang satu ini. Harga: Sekitar 14.5 juta rupiah.

2. Lenovo IdeaPad Flex 10-5092
Bagi pelajar perakaunan yang bingung mengenai memilih laptop untuk membuat laporan tugasan mereka, anda boleh memilih Lenovo IdeaPad Flex 10-5092. Walaupun ia tidak mempunyai spesifikasi tahap tuhan, satu komputer riba agak mampu jika ia hanya membuat laporan perakaunan, kerana Lenovo Ideapad Flex 10-5092 telah dilengkapi dengan pemproses Intel Celeron N2805, 2GB DDR3, 320GB HDD.

Harga untuk komputer riba ini agak mesra, anda hanya perlu menghabiskan sekitar 4 juta.

3. HP 14-AN002AX Silver
Apabila bercakap tentang tugasan kolej, mungkin fakulti kesusasteraan adalah salah satu jabatan yang paling sibuk dengan tugasan kuliah, sama ada dalam bentuk laporan atau tulisan. Oleh kerana kerja yang dilakukan oleh pelajar jabatan ini jarang melibatkan perisian kapasiti besar, akan lebih bijak jika kami memilih produk seperti HP 14-AN002AX Silver. Komputer riba ini memberikan spesifikasi yang sangat bersesuaian untuk pelajar kesusasteraan. Tidak berlebihan atau kurang. Kerana HP 14-AN002AX Silver telah dilengkapi dengan prosesor AMD quad-core A8-7410 dengan 4GB RAM dan kapasiti penyimpanan sehingga 500GB, jadi anda tidak perlu risau tentang komputer riba yang ketinggalan jika ia hanya melakukan kerja kolej.

Bukan itu sahaja, dilaporkan bahawa komputer riba ini juga telah mengintegrasikan kad grafik Radeon R5, jadi ia cukup baik digunakan untuk permainan kadang-kadang dengan rakan-rakan kolej. Bagi harga, ia agak standard, iaitu kira-kira 5.3 juta rupiah.

4. Asus Zenbook UX303UB
Sekiranya anda seorang pelajar reka bentuk, ini bermakna anda tidak perlu memilih komputer riba yang anda akan gunakan. Dan ini Asus Zenbook UX303UB, sememangnya sangat berharga untuk menemani anda sambil bekerja pada pelbagai reka bentuk, walaupun dalam program perisian kapasiti yang besar.

Komputer riba kacak ini telah dilengkapi dengan Intel Core i7 6500U 2.5GHz hingga 3.1GHz dengan 8GB RAM DDR3 dan memori HDD 1TB. Bukan hanya itu, Asus Zenbook UX303UB juga dilengkapi dengan pemproses grafik Nvidia GeForce GT940M 2GB yang terjamin dengan lancar, apabila bekerja pada tugas reka bentuk kolej anda. Tetapi harga sudah cukup untuk peluh jika anda tidak mempunyai simpanan, kerana laptop kecil ini berharga sekitar 13.9 juta rupiah

5. DELL Inspiron 14
Komputer riba ini sesuai untuk anda pelajar informatik yang memerlukan spesifikasi sukar untuk tugasan kod harian anda. Kerana DELL Inspiron 14 telah dilengkapi dengan Intel Core i7 6500U 2.5GHz Turbo 3.1GHz dengan kapasiti penyimpanan 4GB RAM dan 1TB. Bukan hanya itu, komputer riba ini juga dilengkapi dengan pemproses grafik AMD Radeon R5 dengan kapasiti 4GB.

Untuk harga yang anda boleh katakan adalah di tengah – tengah, tidak terlalu mahal, juga tidak terlalu murah untuk komputer riba di kelasnya. Hanya menghabiskan sekitar 10.3 juta rupiah, anda tidak perlu menukar komputer riba selama 8 semester.

6. Acer One 10+
Komputer riba ini sesuai untuk pelajar fakulti sukan, yang tidak memerlukan spesifikasi tinggi kerana ia hanya akan digunakan untuk membuat kertas dan laporan. Untuk dapur riba ini, ia dilengkapi dengan 2GB DDR3, 32GB eMMC + 500GB HDD, Bluetooth, Dual Camera, WiFi dan VGA Intel HD Graphics, cukup baik. Ohiya, komputer riba ini juga mempunyai reka bentuk 10.1-inci minimalis, jadi sangat berguna bagi anda untuk melakukan aktiviti luar kerana mudah dibawa di mana-mana sahaja.

Mereka adalah 6 Laptop Disyorkan untuk Pelajar mengikut jurusan mereka. Mudah-mudahan selepas membaca ini, anda tidak akan keliru lagi, memilih komputer riba yang mesti dibeli. Bye.